Sørg for at isolere dine ventilationsrør

Ventilationsrør til udluftning skal være isolerede. Ellers er der en fare for, at de danner kondens, hvis de eksempelvis er ført gennem et koldt rum. Det giver både fugtproblemer og et dårligt indeklima. 

Når det kommer til ventilationsrør, så er der tale om de rør, der fører luft indefra og ud i den frie natur. Disse ventilationsrør kan være fremstillet af metal, plast eller være cementbaserede firkantede rør.  

Sådan isolerer du dine ventilationsrør på bedste vis

Som nævnt danner et ventilationsrør, der ikke er isoleret, kondens på indersiden af røret, hvis den varme dampmættede luft i ventilationsrøret bliver nedkølet på dens vej ud i det fri. For at du undgår kuldebroer i forbindelse med isoleringen, er det yderst vigtigt, at isoleringen udføres med præcision.

Når du skal isolere et ventilationsrør, er anbefalingen, at du isolerer med minimum 80 millimeter isolering. Du skal desuden sørge for, at der er isolering hele vejen rundt om røret og ikke kun dele af ventilationsrøret. Isoleringen skal ligeledes gå fra den ene ende af ventilationsrøret til den anden.

Ovenstående er en løsning til allerede eksisterende ventilationsrør, som ikke er blevet isoleret grundigt og korrekt. 

Skal du i gang med et nybyggeri, hvor det er din opgave at isolere ventilationsrørene, kan du benytte dig af en anden løsning. Du kan eksempelvis benytte dig af et ventilationsrør, der allerede er isoleret med den rette tykkelse isolering. Det gør arbejdet en del nemmere for dig, så du hurtigt kan komme i gang med andre byggeopgaver.