Vælg de bedste træpiller til din pilleovn eller dit pillefyr

Har du en pilleovn eller et pillefyr? Så ønsker du med garanti at få fat i billige træpiller, som du kan få mest mulig energi ud af. Men hvordan vælger du de bedste træpiller til din pilleovn eller dit pillefyr? Det kan du læse mere om herunder.

Kig efter disse tre faktorer

Når du kigger på de forskellige træpiller, der findes på markedet, er der tre faktorer, du bør være opmærksom på:

    • Ensartetheden
    • Brændværdien
    • Askeindholdet
  • Ensartetheden

Når du skal undersøge ensartetheden, så betyder det, at du skal kigge på træpillernes farve. Du bør som udgangspunkt gå efter træpiller, der har en lys farve. Det bør du gøre, fordi mørke træpiller kan indeholde bark i træet, hvilket giver en dårligere brændværdi. Der er dog ingen regel uden undtagelse.

  • Brændværdien

Typen af træ, som træpillerne er fremstillet af, har en betydning for brændværdien. Eksempelvis brænder poppeltræ lynhurtigt af, mens fyr og gran giver en meget bedre brændværdi.

Træpillerne får en dårligere brændværdi, hvis de er fyldt med sand, bark og eventuelt plastik. Sidst men ikke mindst skal pillefyret eller pilleovnen arbejde mindre, hvis træpillerne har en høj brændværdi.

  • Askeindholdet

Træpiller med en lav brændværdi og et højt askeindhold er ikke godt for din pilleovn eller dit pillefyr. Når træpiller har en lav brændværdi, skal du bruge flere træpiller for at opnå den samme varmemængde. 

Derudover får du meget aske i pillefyret eller pilleovnen. Du skal altså rengøre og tømme fyret eller ovnen oftere, da du ellers kan risikere en tilstoppet kedel.